Április 14. Vasárnap, Tibor

A héten lesz napsütés, hideg, és akár még újabb havazás is várható

Itthon
2021. december 07. 08:00
null

Tegnap még előfordulhatott havazás, a kevésbé szerencsés területeken inkább havas-eső, eső, de mára már a csapadék valószínűsége minimálisan alacsony, ahogyan szerdára nézve szintén.

Ellenben a napsütés egyre többfelé lesz jellemző. Vagyis a szürke fellegek elvonulnak, előkerülhetnek a napszemüvegek is, de azért nagyon nem fogunk ennek örülni. Hiszen a felhők elvonulása a hőmérsékletre is hatással lesz.

Szerda hajnalra visszatérnek az erőteljesebb fagyok, egyes területeken -10 °C alá is zuhanhat a hőmérő higanyszála. A felhőmentességnek hála pedig nap közben sem lesz melegünk, a maximumok is csak 6 °C körül alakulnak, de sok helyen éppen csak a 0 °C-ig kúszik fel a higanyszál.

A hét második felében, csütörtöktől kezdődően egy újabb mediterrán ciklon szól bele időjárásunkba, ha szerencsénk van, akkor varázslatos télies tájat eredményezve.

Csapadékra ugyanis nagy valószínűséggel lehet számítani, de annak formája egyelőre nagyon bizonytalan. A helyzet alakulásának függvénye, hogy havas, fehér lepellel borított tájképben lesz részünk, vagy a maradék kis fehérséget is elmossa a szomorkás eső.

képek: pixabay

lead kép: sutterstock

esőtélnapsütéshideg