Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Nem állunk túl jól a légszennyezettségi adatok szerint idehaza

Itthon
2021. november 16. 08:00
null

Borongós, “nemszeretem” időjárással vagyunk kénytelenek együtt élni az utóbbi napokban. Ez ködöt, nyirkosságot jelent, de a városokban sajnos ennél rosszabb jelenség is felütötte a fejét.

kép: budapestresources.com

Mivel sem jelentősebb csapadék, sem pedig komolyabb légmozgás nincsen, így a levegőben keringő szálló por koncentrációja sajnos több településen is átlépte az egészségügyi határértéket.

Sajószentpéter járt a legrosszabbul, itt az értékek a veszélyes tartományba emelkedtek, de sajnos több városban - köztük Dunaújvárosban vagy Miskolcon is - egészségtelen minősítést ért el a levegő a szálló por miatt.

kép: pixabay

Persze a főváros, Eger, Szeged vagy Debrecen több más településsel együtt szintén nem úszta meg a dolgot, itt azonban a levegő minősége egyelőre “csak” a kifogásolt minősítést kapta meg. A probléma abban rejlik, hogy bár csütörtökön érkezik egy hidegfront, mely némi szelet is hoz majd magával, ez várhatóan kevés lesz ahhoz, hogy megtisztítsa a levegőt a portól, és számottevő csapadék sem valószínű, azaz az értékek várhatóan hasonló, vagy magasabb szinten lesznek, mint most.

kép: Pikist.com

lead kép: xpatloop.com

Magyarországegészségemberlevegővárosszennyezettség