Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Megy az eső, jön a köd

Itthonesőőszhidegköd
2021. november 09. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A múlt hétvégén részünk lehetett a klasszikus “kellemetlen” őszben. Amikor bár nem esik nagyon, de ahhoz éppen eléggé, hogy az ember a szabadban már netölthessenel túl sok időt. Igaz, a csapadék a kertnek, mezőgazdaságnak kifejezetten jót tett.

A héten tegnap még esős, borongós időben volt részünk, bár délutánra a csapadék a legtöbb helyen már elvonult, ugyanakkor napos időről azért nemigen beszélhettünk.

A hét további részében a jó hír, hogy az eső már nem lesz jellemző, vagyis száraz, akár kirándulásra is alkalmas időben lesz részünk, ami a Márton napi rendezvényeknek kedvezhet - legalábbis a hosszabb távú előrejelzések szerint, amikben sajnos bőven akad hibaszázalék.

Az, hogy az eső nem szemerkél majd a fejünkre, nagyon jó hír, az azonban már kevésbé, hogy az ősszel olyan jellemző, kísérteties és zavaró köd azonban jelen lesz a héten.

Bár a csapadék most nem keseríti az autósok és gyalogosok életét, mindenképpen számolni kell azzal, hogy a köd is csúszóssá teheti az utakat, vagyis a közlekedésben elővigyázatosnak kell lenni!

képek és lead kép: pixabay