Június 24. Hétfő, Iván

Melegre hideg : -5°C-os hajnalok jönnek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kaptunk még néhány napot a meleg, kellemes őszből. A bátrabbak még estére az ablakot is nyitva hagyták résnyire, hogy érezzék, nem uralkodott el annyira a hideg, mint az ilyenkor már időszerű lenne.

A levegő azonban már a télillataithozza, tudjuk, hogy miközben élvezzük a napsütést, fel kell készülnünk, mert a hideg is érkezik. Ezt pedig komoly szélkíséretébenteszi, melynél kezdetben még a napsütés lesz a domináns, de már nem sokáig.

Bár a hét közepén helyenként a 20°C-ot is meghaladja a hőmérséklet, vasárnap hajnalban már -5°C is várható, vagyis jelentősen lehűl az idő, amiért egy erős hidegfront a felelős. Ez a front a hét végére esőt is tartogat, de nem hosszú ideig.

Hétvégén újra visszatér a napsütés, de a hőmérséklet már messze nem lesz olyan kellemes, mint a hét közepén, mikor egy könnyebb pulóverrel is útnak indulhattunk. A kirándulásra azonban így is lehet időt szánni, de azért rétegesen kell öltözködni.

Mivel a hajnali fagyok egyre erősebbek, a kertben, teraszon tárolt cserepes növényeknek ideje védett helyet keresni, és a kerti csapok elzárását sem lehet már sokáig halogatni, a napsütés csalóka, hiszen a hajnali fagy már jelentős kárt tehet az érzékenyebb virágainkban.

képek és lead kép: pixabay