Június 16. Vasárnap, Jusztin

Komoly villámáradás volt Bajánsenyén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Megérkezett hát az eső, melyre annyira vártunk. Persze most sem mindenhova, sajnos továbbra is vannak olyan részei az országnak, ahol az eső olyan ritka vendéggé lényegült, hogy már az eresz alatt elhelyezett tartályok is porzanak.

kép: bajansenye.hu

A szerdai hidegfront azonban sok helyen záporokkal, zivatarokkal érkezett, vagyis öntözte a földet rendesen, ahol elhaladt. Vas megye esetében egy olyan zivatarlánc alakult ki, mely felhőszakadással kedveskedett.

kép: bajansenye.hu

Ez Bajánsenyén szeptember 29-én okozott kiváltképp gondokat, ahol az előzetes adatok alapján több, mint 130 mm csapadék hullott egy viszonylag rövid idő, vagyis pár óra alatt. Ez a mennyiség pedig már jelentős villámáradást is képes okozni.

Ez most sem volt másképpen, elárasztott kertek, vízbe merülő járművek és közlekedési káosz járt a zivatarlánc nyomában. Egy járművet az árokba taszigált a rohanó víz.

kép: vasivizeken.hu

A településen átfolyóKerkapatak igyekezett ugyan elszállítani a hatalmas mennyiségű vizet, de az esőzés hatására egy méterrel emelkedett meg a vízszintje, vagyis áradással tetőzte a gondokat. Szerencsére sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkeztek hírek. A tűzoltóságnak azonban 80 szarvasmarhát ki kellett menekítenie egy gazdaságból a víz miatt.

kép: acted.org

lead kép: gov.uk