Április 27. Szombat, Zita

Hideg, fagy és havazás is volt idehaza a hétvégén

Itthon
2021. október 12. 08:00
null

A szakemberek egy ideje már jelezték, hogy most egy darabig nem számíthatunk arra az őszre, amit annyira szeretünk. Nem lesz sem napos, sem kellemesen meleg, olyannyira nem, hogy hétvégén reggel 0°C alatti hőmérsékletekkel is találkozhattunk szép számmal.

kép: Yanikap

A talaj menti fagyok jégkristályokkal borították be a növényzetet, ami nagyon szép látvány, de egyben azt is megmutatja, hogy bizony már a kabát is állandó kellékünk lesz, mikor munkába indulunk.

kép: wallpaperaccess.com

A hidegben a Kékestetőn havazott is. 2°C körüli hőmérsékletben szombaton szállingózni kezdett a hó, de nem maradt meg sehol. Az eső váltott át havazásba, majd visszatért a csapadék a folyékony halmazállapothoz, vagyis a hónak megmaradni esélye sem volt.

Kialakult csekélyke havazás Piszkéstetőn is, itt is az eső alakult át, de megmaradni itt sem sikerült egyetlen hókristálynak sem.

kép: iconfinder.com

A havazás a szomszédoknál is jelentkezett. Horvátország hegyvidéki tájain nagyobb mennyiségben hullott a hó, mint idehaza, sőt, egyes területeken meg is maradt, legalábbis annyira, hogy a reggeli órákban az emberek takaríthassák az olvadozó leplet.

kép: nationalgeographic.com

lead kép: diabetes.co.uk

esőfagyKékestetőhideghavazás