Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Elő a kabátokat - érkezik a csípős ősz

Itthonesőmelegőszhidegembernapos
2021. október 05. 08:00
null

A hétvége igen kegyes volt hozzák, ragyogó napsütéssel és tökéletes kirándulóidővel kedveskedett. Igazság szerint egyetlen rosszszavunksem lehet az őszre, hiszen már október van, mégis sokszor napközben egy pulóver is elég a sétához.

kép: cutewallpaper.org

Reggelente ugyan azért már igen csípős tud lenni a hőmérséklet, vagyis azért rendszerint kabát van a munkába indulóknál, de hazaérkezéskor ezt már a kezünkben szoktuk cipelni. Nos, ez a teher csak szerdáig lesz jelen.

kép: motaen.com

Október 6-án ugyanis várhatóan szeles időjárásban lesz részünk, mely már önmagában is erősen rontja a hőérzetet, de mellé ráadásul megérkezik az az őszi idő, ami az októberre jellemző.

Vagyis egy időre most biztosan lemondhatunk a napszemüvegről, és előráncigálhatjuk a vastagabb kabátokat, mert szükség lesz rájuk. Csütörtökre már az országban várhatóan sehol nem kúszik a hőmérő higanyszála 20°C fölé.

kép: wallpapercave.com

És hogy visszakapjuk-e még a nyárias őszt? Egyelőre sajnos biztosan nem. Cserébe azonban érkezik a csapadék, amire sok helyen már nagyon régóta várnak, és most, az előrejelzések alapján már nem kell rá sokat várni.

kép: wallpapercave.com

lead kép: wallpapercave.com