Június 13. Csütörtök, Anett

Végre jön az indián nyár

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az utóbbi napokban sokan elkeseredhettek, hiszen tulajdonképpen az államalapítási ünnepségek után megszűnt a nyár. Ráadásul nem is fokozatosan, hagyva nekünk egy kis időt a búcsúra, hanem a hőmérséklet lezuhant, és kis túlzással egyik nap még rövidnadrágban sétáltunk, másnap pedig kabátban indultunk a munkába.

kép: metoffice.gov.uk

Bár hivatalosan is ősz van, és az időjárás az ősznek megfelelő, azért ennyire az elején még nem szeretünk beöltözni, a nyár után várjuk az indián nyarat, egy kis utózöngét a kánikulának, a vöröslő levelek alatt a pólóban megejtett sétákat.

kép: wxcharts.com

Most nagyon úgy tűnik, ezt meg is kapjuk, ráadásul nem csak idehaza, hanem egész Európában, vagyis a városlátogatási utazási terveknek most nem annyira kedvez az időjárás. Hiszen várhatóan akár 30°C-ig is emelkedik a hőmérő higanyszála, ilyen melegben a városban caplatni pedig nem olyan jó dolog.

A kellemes idő - sőt, inkább a nyárias idő egészen szeptember közepéig, második felének elejéig velünk lesz, és ez az idő nem csak kellemesen naposnak ígérkezik. Az esernyőt és esőkabátot is elfelejthetjük, hiszen csapadékra is igen csekély kilátás mutatkozik a következő időszakban.

kép: severe-weather.eu

Persze mindenki örül annak, hogy szép indián nyár ígérkezik, de jó lenne tudni, hogy a reggeli csípős hidegre is vonatkozik-e a melegedés, vagy a kabátot cipelhetjük magunkkal egész nap. A jó hír, hogy a hét második felében már a reggeli időszak is melegebben alakul, vagyis jó esetben csak a pulóvert kell cipelni, a kabátot már nem.

kép: Natalia Kirichenko-Shutterstock

lead kép: wallpaperaccess.com