Május 25. Szombat, Orbán

Hűvös reggelek, a hét második felére felmelegedés

null

Megérkezett hozzánk az ősz, a maga borongósságával, csapadékkal - melyet sokan nagyon vártak már -, és persze a hidegebb hőmérsékletekkel. A váltás most nem volt olyan hirtelen, volt pár napunk megszokni, hogy csökkennek az értékek.

kép: getty

Ez persze nem feledteti velünk a tényt, hogy az őszi nyárban, múlt héten még akár a Balatonban, vagy a Velencei-tóban is megmártózhattunk. A meleg és az enyhe éjszakák nyomán ugyanis több élővizünk hőmérséklete is 20°C fölé emelkedett, és a bátrabbak a 30°C -osnyárias melegben egy úszást is bevállaltak.

kép: addons.opera.com

Ez azonban már a múlté. A hét első felében az értékek csökkenni fognak, azaz nem számíthatunk arra, hogy kellemes nyárias melegben lesz részünk. Ezen nem kell keseregni, hiszen a mostani időjárás és hőmérsékleti értékek anormálisak.

Persze ettől még a dzsekit nem árt elővenni, hiszen sok helyen még a 20°C-ot sem éri el a hőmérséklet, délutánra sem, sőt, védett völgyekben a talaj menti fagyok is beköszönhetnek reggelente.

kép: seasonsyear.com

A nagykabátokkal azonban még várhatunk, hiszen a szakemberek a mostani adatok alapján a hét második felére újra felmelegedést jósolnak, ami bár nem jelent majd nyárias meleget, de kellemes, őszi kirándulóidőt igen.

kép: John Miller-PA

lead kép: learnrussianineu.com