Május 23. Csütörtök, Dezső

Fagypont alatti reggelre ébredhettünk szeptember 21-én

Itthonőszfagyreggelhidegjégdér
2021. szeptember 22. 08:00
null

Csípős reggelre ébredhettek a korán kelők, de még azoknak is libabőrös lett a karja, akik csak reggel 8-9 körül léptek ki a házak fűtött tereiből. Kakucs településen pedig a korán kelők már ezüstös csillogással is találkoztak.

kép: Robert Reisman

Igen, bár múlt héten még a póló és a rövidnadrág is tökéletesen megfelelő öltözet volt, a Duna-Tisza köze szeptember 21-én már fagypont közeli, vagy akár az alatti értékekre is ébredhetett. Több helyen rögzítettek 0 és -1°C körüli értékeket.

kép: perfectdailygrind.com

A leghidegebb most Kakucs településén volt, itt –1,1°C-ot regisztráltak, mely már bőven elegendő ahhoz, hogy a leveleket dérgallér vegye körül, és a reggeli fű látványa ezüstben úszó mezőtjuttassoneszünkbe.

A talaj menti fagyok több helyen is jelentkezhettek, de a jó hír, hogy a hét második felében melegedik az idő, hétvégén pedig kellemesen meleg, őszi időre van kilátásunk. Tehát bakancsokat elő, irány az erdő!

kép: Yanikap

Akik nagyon keseregnek a nyári meleg elmaradásán - hiszen az utóbbi években azért szeptember 20 körül még sokszor rövidnadrágban jártunk - ne tegyék, hiszen ez a normális őszi idő. Ilyenkor nagyon fontos a csapadék, és a visszafogott meleg, hiszen ez az érdeke a növényzetnek, a mezőgazdaságnak, a természetnek.

kép: Sagar Simkhada-Getty Images

Lead kép: ourstate.com