Május 25. Szombat, Orbán

Elmossa az eső az autómentes napot...

null

Az országban többnyire esik. Bár tény, hogy nem kell sok csapadékkal számolni, ennek ellenére az időjárás borongós, csendesen esik az eső, ami tökéletes arra, hogy elvegye az emberek kedvét attól, hogy megváljanak autóiktól.

kép: calendarlabs.com

Ez pedig éppen ma különösen rosszkor jön, hiszen szeptember 22 az autómentes nap. Ez azonban most nem fog olyan szépen megvalósulni, mert bár sokakban felvetődött az ötlet, hogy legalább ma kísérleteznek azzal, mi lenne, ha autó nélkül indulnának útnak, az eső sokak kedvét elveszi ettől.

kép: askideas.com

Pedig jó ötlet lenne átszokni, hiszen ez a bolygó számára is előnyös lenne, és a pénztárcánk sem bánná meg a dolgot. Ugyan nem mindenhol lehet a tömegközlekedésre olyan mértékben támaszkodni, mint jó lenne, de a nagyvárosok és azok környéke ezt megteheti.

Délutánra az eső sok helyen alábbhagy, vagy el is tűnik, vagyis a gyerekekért az iskolába, óvodába már lehet menni autó nélkül, már ha előtte hajlandóak vagyunk megválni tőle, és erre időnk is lesz.

kép: oymbike.com

Ha pedig ma sehogyan sem tudjuk megoldani az autómentességet, akkor stílusosan tartsunk esőnapot, hiszen holnap, azaz szeptember 23-án esőre sem kell számítani, és túlságosan meleg sem lesz, ideális körülmények ahhoz, hogy tegyünk egy próbát a kibocsátás-csökkentésre a bolygó érdekében.

kép: logopond.com

lead kép: orc.govt.nz