Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Szuper idő lesz 20-án

null

Kicsit fellélegezhettünk a döbbenetes melegek után. A kánikula sokat kivett az emberekből, hiszen bár a hétvégén kedvünkre nyomoroghattunk a zsúfolt strandokon, jobb esetben valóban felfrissülést kaphattunk egy kellemes vízfelület közelében, a hétköznapok rohanásában a meleg kicsit sem volt jó társ.

kép: nglish.com

Most aztán örülhetünk, mert a hidegfronttal még a pulóverek is előkerültek a szekrényekből, nem lehetett panasz a hatalmas melegre sem a metrón, sem a buszokon. Igaz, a strandolással a héten annyira nem lehetett számolni, de készülünk másra is!

kép: windows10spotlight.com

Érkezik augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe, és ahogyan az lenni szokott, a kültéri rendezvények sora várja, hogy meglátogassuk. De vajon hogyan? Pulóverrel? Vagy rövidnadrágban? Készüljünk hűtőtáskával a kánikula ellen, vagy inkább a forró italokat keresgéljük majd?

Az előrejelzések alapján kifejezetten kellemes nyári időnek nézünk elébe pénteken, akár 30°C -igis felkúszhat a hőmérő higanyszála. Esni sem fog, esetleg elszórtan lehet számítani némi csapadékra, de az sem lesz jelentős, és nem lesz pusztító - ahogyan az pár évvel ezelőtt tragikusan történt ezen a napon.

kép: Getty

Hogy kell-e a pulóver? Aki a tűzijátékot is szeretné megnézni, számukra elkelhet, mert bár hideg nem lesz, hiszen 23-24°C-ig süllyed kora estére a hőmérséklet, de a hazafele vezető úton már szükségét érezhetjük egy melegebb ruhadarabnak.

kép: premiumbeat.com

lead kép: themoneypages.com