Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Rombolva érkezett a lehűlés

Itthon
2021. augusztus 18. 08:00
null

Hogy elmúlt a kánikula, az nem is lehet kérdés. Az emberek augusztus 17-én reggel felébredve nem csak arra lettek figyelmesek, hogy az éjszakai viharos szél rombolt a környezetükben - cserepeket döntött fel, kerti bútorokat költöztetett át -, hanem arra is, hogy bizony a munkába indulásnál nem árt a dzseki.

kép: Köpönyeg

Sok helyen drasztikusan esett vissza a hőmérséklet, előkerültek a hosszú nadrágok, sok esetben még egy pulóver is elfért az embereken, hiszen kifejezetten hűvös reggelre ébredhettünk. Összehasonlítva az augusztus 16-i 30°C feletti maximumokkal, erős lehűlést lehet tapasztalni.

kép: OKF-Hűvösi Csaba

A szél azonban nem mindenhol elégedett meg azzal, hogy a cserepeket döntögette, vagy a kert könnyebb kiegészítőit átrendezte. A fővárosban is okozott gondokat, de Nógrád és Borsod megyék számára is tartogatott meglepetéseket.

Ezek leomló fák és leszaggatott tetők formájában jelentkeztek. Ecsegen egy fa az iskolára dőlt rá, sok helyen a villanyoszlopok sem tudtak ellenállni a szél erejének, ez áramkimaradásokat is eredményezett.

kép: Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Az érintett területeken a közlekedés is lelassult, néhol fennakadásokkal is számolni kellett. Az ok a szél által az utakra hordott törmelék, a leszakadt vaskosabb faágak és elsodort kerti csecsebecsék. A fák pedig nem csak a közintézményekredőltek, sajnos több ház is megsérült a vihar nyomán.

kép: Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

kép: Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

károkviharklímaesőemberszél