Május 21. Kedd, Konstantin

Megjött a hidegfront, 20°C-ot meghaladó különbségeket eredményezett tegnap

Itthon
2021. augusztus 25. 08:00
null

Mostanra az egész ország felett elterül az a bizonyos évszakváltó hidegfront, mely jelentősen csökkentette a hőmérsékletet hazánkban. Utána pedig már nem lehet 30°C körüli hőmérsékletekre számítani, legalábbis egyenlőre.

kép: nypost.com

Hirtelen érkezett, és kezdetben még örültünk is a friss levegőnek, de mostanra azért megértettük, ez bizony már az ősz szele, előkerülnek a pulóverek, kabátok és a zárt cipők is. Most nem pusztán egy - két napos lehűlésről van szó.

kép: neu.edu.tr

A nagy és főleg hirtelen lehűlés a szervezetre sincsen éppen jó hatással, hiszen fejfájás, ingerlékenység is jelentkezhet azoknál, akik erre érzékenyek. Ellenben az allergiások számára egy kis felfrissülést hoz a mostani idő.

Augusztus 23-án, az átvonuló front lassúsága miatt igen érdekes hőmérséklet különbségek is jelentkeztek. Miközben a Dunántúlon sok helyen már a 20°C-ot sem érte el a hőmérő higanyszála, a Tiszántúlon javában tombolt a kánikula, akár 35°C-os maximumokkal. És ez bizony az ország két vége között 20°C-os különbséget is jelentett.

kép: goodmenproject.com

A magasabb területeken a hideg már az ősz végét idézte,idemár egy nagyobb kabát is jól jött. A Pilis-tetőn és a Nagy-Hideg-hegyen napközben mindössze 13-14°C-ot regisztráltak.

kép: see.news

lead kép: raleighmedicalgroup.com

klímaMagyarországmeleghidegemberélet