Május 23. Csütörtök, Dezső

Megint jön a kánikula...

null

Ha már elege volt a sok esőből, a borongós időből és vágyott a nyárra, akkor most nagyon örülhet, hiszen megérkezett. És ez most nem az a ruhaelfolyós dög-meleg, amikor az embernek a lakásból sincsen kedve kilépni, és boldogan öleli magához a légkondit.

kép: yourbasin.com

Kellemes, 28°C körüli maximumokkal dolgozó nyári időt kaptunk a hétre, mely eltarthat egészen szombatig. Akkor azonban jön a változás, és bár hétvége lesz, ilyenkor pedig megszokott, hogy jön a rosszabb idő, most nem ez fog történni.

kép: Shutterstock

Igen, visszatér a kánikula, mely főleg a déli országrész számára lesz kihívás, hiszen itt a 35°C-os maximumok is megjelennek majd. Egy kis fokozatosság lesz a dologban, hiszen szombaton még “csak” 30°C körül alakulnak a maximumok, vasárnapra azonban már jön a meleg, ahogyan csak tud.

Strandolni, tusolni, jégen feküdni szeretnénk majd a hétvégén, és erre remélhetőleg meg is lesz minden lehetőségünk, hiszen záporok és zivatarok is csak elvétve lesznek jelen, ahogyan széllel sem kell számolni.

kép: fuentitech.com

A jövő hét elején sem lehet enyhülésre számítani, így most is az lesz a jellemző, hogy a légkondicionált irodákba menekülnek az emberek a buszokról, vagy a forróságban úszó lakásokból, már persze akinek erre lesz lehetősége. És ha a nappalok ilyen melegek, sajnos az éjszakák sem hozzák azt a kellemes hőfokot, mint most, hogy a takaró is elkél, és az álmunk is nyugodt.

kép: Leolintang-Shutterstock

lead kép: baynews9.com