Június 25. Kedd, Bocsárd

A fővárosban csónakázni lehetett volna az utakon a viharban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A vihar az ország számos területén okozott komoly károkat. Nem volt kivétel ez alól a főváros sem, itt azonban a rombolás mértéke már megoszlott. Pesterzsébet, Csepel és Kispest fuldoklott a vízben, de emellett komoly mennyiségben kapott jeget is!

kép: MTI

A jég méretével is voltak gondok, hiszen a koromnyi daraboktól egészen a tekintélyesebb, akár mandarin méretű darabokig váltakozva találkozhattak vele a lakók. És míg a körömnyi jég a növényekben tesz jelentős kárt, a nagyobbak más területeken is pusztítanak.

videó: OliverRBX / OlikaHUN

A jégverés így a letarolt növényzet mellett lukas redőnyöket, betört tetőket, horpadt autókat, sőt, betört ablakú kocsikat hagyott maga után. A kár jelentős.

videó: Magyarország Tömegközlekedési Videók

Pesterzsébeten a hömpölygő víz az utakon a közlekedést is nagyon megnehezítette. A hatalmas mennyiségű, közel 50 mm-nyi csapadékot a vízelvezető rendszer már képtelen volt kezelni, ennek megfelelően még a buszokba is beszivárgott a víz, az üzletekről, lakóházakról már nem is beszélve.

kép: zaol

A főváros mellett több településen is elképesztő károkkal vonult le a vihar. Baranya megyében, Sellyén 200 házat tett lakhatatlanná a víz, a lakók kénytelenek voltak rokonokhoz, barátokhoz költözni a helyreállítások idejére.

kép: Jusztinger János

lead kép: MTI