Május 25. Szombat, Orbán

Brutális villámáradás Zalában

null

Sajnos a villámáradások napjainkban mindennapossá válnak. Nem igazán tehetünk ellenük, hiszen városaink szerkezete, vízelvezető lehetőségei egyszerűen nincsenek felkészülve az özönvíz-szerű esőzésekre, melyek a klímakatasztrófa következtében egyre inkább jellemzőek lesznek.

Hazánk sem kivétel ebből a szempontból. Ahogyan a főváros már nem is egyszer megtapasztalhatta, milyen is, amikor rövid időn belül elképesztő mennyiségű víz hullik a nyakába, úgy most Zala megye és a környező területek jártak hasonlóan.

300 embert kellett kitelepíteni az otthonából, ám szerencsére jellemzően vasárnap reggelre mindenki visszatérhetett a házába.

A helyi tűzoltóságnak összesen 89 riasztáshoz kellet vonulni a villámáradás következtében, ahol többnyire a vízkár csökkentése vagy megelőzése volt a feladatuk.

Talán a leginkább Pat érezhette meg egy ilyen villámáradás erejét, mivel szombaton a település megközelíthetetlenné vált. Az oka, hogy az áradás magával sodort egy közúti hidat, így a települést elvágta a külvilágtól. A problémát szerencsére viszonylag gyorsan orvosolták a szakemberek.

képek és lead kép: MTI/Varga György