Július 19. Péntek, Emília

Érkeznek a Drakonidák

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szinte nincs is olyan szerelmespár, vagy a szépséget kedvelő ember, aki ne tudná, hogy augusztusban érdemes az eget kémlelni este, hiszenaPeprseidákmeglepnek minket a csodálatos fényeikkel augusztus idusán.

kép:gramho.com

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy bár októberben az éjszakák már hűvösek, érdemes kabátot venni, és ha dideregve is, de az eget kémlelni, méghozzá ma este, hiszen a Drakonidák meteorraj éppen most érkezik meg hozzánk. Intenzitásukban pedig még túl is tesznek aPerseidákon.

Ha most nem sikerül meglesni az égi tűzijátékot, akkor sem kell keseregni, csupán várni egy kicsit. Október 21 –i maximummal érkeznek azOrionidák, november 17-i csúccsal pedig a Leonidák.

kép:hashtagen.com

Ha pedig még ezekkel sem lenne szerencsénk, akkor takarókat, kabátokat és forral bort érdemes bekészíteni karácsony előtte, mert tiszta idő esetén december 13-14-én aGeminidákmeteorraj is megmutatja magát, egy utolsó, látványos ajándékképpen ebben az évben. A csillaghullás szerelmeseinek pedig jövőre is érdemesbevésni a naptárba, hogyLyridák(április - május), EtaAguarida(május), aPerseidák(augusztus), aDrakonidák(október), azOrionidák(október), a Leonidák (november) és aGeminidák(december) újra meglátogatnak bennünket.

kép:instazu.com

lead kép:hiveminer.com