2023. március 23. csütörtök
Emőke

Viharos szél

2023. február 1., 18:00
Viharos szél

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk délnyugaton, nyugaton elszórtan havas esővel, záporral. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, majd havas eső, eső. A hegyekben végig havazhat. Eleinte a nyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. +4, +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton a sokfelé viharossá fokozódó északi, északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. A Nyugat-Dunántúlon lehetnek tartósan felhős tájak, itt eső, majd havas eső fordul elő. +7 fok körül változik a maximum.

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé lehet csapadék: nyugaton inkább eső, keleten hózáporok. Mérséklődik a légmozgás. +3, +4 fok valószínű.

Hétfőn erősen felhős időre van kilátás és elszórtan fordulhat elő hózápor. Reggel már országos fagy lesz, délután 0, +1 fok várható mindössze.

(észlelőnk fotója)

Ezek is érdekelhetnek