2023. március 23. csütörtök
Emőke

Videon Cassilda vonulása a görögöknél

2020. szeptember 30., 08:00
Videon Cassilda vonulása a görögöknél

Cassilda már letette a lantot, de biztosan megmarad az emlékezetünkben egy jó darabig. Nem csak azért, mert a vihart megelőzően a medicane nem igazán került szóba az időjárási jelenségek között, hanem ezért is, mert igencsak nagy károkat okozott. 

kép: ebolabuzz.com

Ianos néven is ismert viharrendszer Görögországban tombolt a leghevesebben, egészen pontosan Kefalónia, Ithaka, Zakinthos és a szárazföld középső területein. A vihar következtében több, mint 1000 embernek kellett elhagynia az otthonát, és három halálos áldozattal is számolni kellett. 

kép: NASA-GSFC, Chris Kidd

A helyenként 135 km/h-val tomboló medicane nem csak hajókat süllyesztett el és fákat csavart ki a helyéről, de hidakat is romba döntött, és a hivatalos adatok szerint több, mint 5000 házat öntött el a hatalmas mennyiségű csapadék, amit Cassilda magával hozott. 

Egy videón jól nyomon lehet követni, merre tartott a vihar, és az is nagyon jól látszik, hogy rövid idő alatt helyenként akár 300 mm csapadékot is zúdított az emberek nyakába, így nem csoda, ha biztosan sokáig emlékszünk majd pusztítására. 

kép: AP

lead kép: greekherald.com.au

 

Ezek is érdekelhetnek