2022. augusztus 8. hétfő
László

Újabb záporok, zivatarok

2022. június 9., 18:00
Újabb záporok, zivatarok

Pénteken eleinte a Dunántúlon lesz borongós idő, és eső, zápor is kialakul. Napközben egy átmeneti napos szünetet követően kelet felől zivatarok, záporok alakulnak ki. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon és zivatarokban viharossá fokozódik. 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak a középső tájakon, ott is elvétve lehet. Erős, nyugaton viharos marad az északi szél. 25-30 fok valószínű.

Vasárnap ragyogó napsütésre van kilátás, csapadék már nem fordul elő. Az északi szél már mérséklődik, de még így is lesznek élénk lökések. 25-30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn a napsütést követően délután északnyugat felől egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, de ebből csak néhány helyen fordul elő zápor, vagy zivatar. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél. 24-29 fok lesz.

Kedden sok napsütés valószínű, csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet. Nem lesz csapadék. 26-27 fok körüli maximumok várhatók.

(fotó: Zagyva-Biró Emese)

Ezek is érdekelhetnek