2023. április 2. vasárnap
Áron

Tűz, víz és ökológiai katasztrófa - ez vár most Oroszországra

2019. augusztus 2., 16:00
Tűz, víz és ökológiai katasztrófa - ez vár most Oroszországra

Hárommillió hektáron lángol az erdő a szibériai területeken, amit már az orosz vezetés is nagyon komolyan vesz, és rendkívüli helyzetet hirdettek. De a tűz mellett a vízzel is meg kell birkóznia az országnak, mivel a heves esőzések hatására az Irkutszk régióban komoly áradások léptek fel. 

kép: rt.com

Júniusban már elöntötte a víz ezt a területet, akkor 25 halálos áldozatot szedett, és hét embert még azóta is keresnek a hatóságok. Most 2699 embert érintenek az áradások, de pontos számokat egyelőre nem lehet tudni. 

Az egyik áradó folyó az Iya szintje jelentősen megemelkedett. A veszélyes szint 7 méternél van, a folyó azonban 11,25 méteren áll. A helyi hatóságok arra is figyelmeztetnek, hogy az áradás ökológiai katasztrófát is hozhat magával, mivel a területen lévő papír és cellulózgyár kezeletlen mérgező hulladékát is magával sodorhatja, és elterítheti a Bajkál tóban. 

kép: rt.com

Az áradás az Amur régiót is érinti. Itt nagyjából 600 házat rongált meg a víz, és 2300 embert kellett evakuálni. A területen július 25-én rendkívüli állapotot hirdettek. 

lead kép: rt.com

Ezek is érdekelhetnek