2021. szeptember 18. szombat
Diána

Tovább melegszik az idő

2021. április 29., 18:00
Tovább melegszik az idő

Pénteken délelőtt gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és főleg északnyugaton, majd északon alakul ki zápor, esetleg zivatar. Délután délnyugat felől csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. A nyugatias szél megélénkül. Kellemes tavaszi időre számíthatunk 20-21°C körüli hőmérséklettel.

Szombaton, május 1-jén reggel elszórtan lehet zápor, zivatar; majd napközben délnyugat felől kisüt a nap. Napközben inkább fátyolfelhők szűrik a májusi napsütést, csapadékra kicsi az esély (majd estétől lehetnek záporok, zivatarok). 22 és 27 fok közé erősödik a nappali felmelegedés, délen már nyárias idő lesz. 

Vasárnap a Dunántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak. Az ország többi részén napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, és csak elvétve alakul ki csapadék. Az ÉNy-i szél napközben megerősödik. A maximum 20-25 fok között változik.

Hétfőn és kedden változóan felhős időre van kilátás, zápor csak néhol fordul elő. Hétfőn az ÉNy-i, kedden a DNy-i szél erősödhet meg. 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

A folytatásban fokozatosan, napról-napra emelkedik a hőmérséklet, május 10-e körül már 25-27 fokos nyári napok lehetnek. Szárazabb idő ígérkezik, sok napsütés valószínű.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)

Ezek is érdekelhetnek