2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

Tornádó hajigálta az autókat Izmirben

2021. február 18., 14:00
Tornádó hajigálta az autókat Izmirben

Izmir az utóbbi időben nem tartozik a kifejezetten szerencsés települések közé. Az áradásokkal járó heves esőzések szinte egymás sarkát taposva érik el a várost, most azonban rákapcsolt egy kicsit az időjárás. 

kép: No Context İzmir

Egy erőszakos vihar érte el a várost, mely az eső mellett golflabda méretű jéggel is kedveskedett a lakóknak. Ám ha ez még nem lenne elég, akkor február 11-én, mikor a vihar lecsapott, éjfél körülre egy igen erőteljes tornádó is megszületett a part mentén. 

kép: TRT World Now

 

Bár a tornádó rövid életű volt, sajnos kifejezetten erős, bár a pontos adatokat egyelőre nem közölték a hatóságok. Az azonban biztos, hogy az autókat játszi könnyedséggel emelte fel, és hajította el úgy, hogy több jármű 10 méterre a parkolóhelyétől feküdt. A förgeteg egy építkezésen ledöntött egy darut, mely 18 ember sérülését okozta. Ők munkások, akik az építkezés mellett mobil épületekben aludtak. 

kép: dailysabah.com

A területen több lakó és üzleti ingatlanban is komoly károk keletkeztek, illetve 700 üvegházat is megsemmisített a vihar. A tornádó pedig nem volt egyedül, második is született, mely 12 épületet rongált meg és négy hajót is elsüllyesztett. 

kép: AA

lead kép: dailysabah.com