2022. május 25. szerda
Orbán

Többnapos forróság

2021. július 25., 18:00
Többnapos forróság

Hétfőn a hajnali zivatarok reggelre északkelet felé vonulnak, majd sok napsütésre számíthatunk. Késő estétől az északnyugati tájakra újra besodródhat egy-egy zivatar, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Országos hőség lesz 31-37 fokos hőmérséklettel.

Kedden délnyugat felől fátyol-és gomolyfelhők érkeznek, de csak elvétve alakul ki zápor, zivatar; marad a többórás napsütés, és az igazi nyári idő. 34-35°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán a sok napsütés mellett délután északnyugaton magasra törnek a gomolyok, és itt zivatar is kitörhet. Az északnyugati szél átmenetileg megerősödik. 35 és 39 fok közötti forróság várható. 

Csütörtökön túlnyomóan napos, igazi strandidőre számíthatunk. A szél gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 32 és 37 fok között változik.

Pénteken délelőtt marad a ragyogó napsütés, délután azonban erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé fordul elő zápor, zivatar. Megélénkül az északias légmozgás. Marad a rekkenő hőség 32-39 fokos maximumokkal.

(észlelőnk fotója)

Ezek is érdekelhetnek