2023. október 4. szerda
Ferenc

Többfelé zápor, zivatar

2022. augusztus 20., 18:00
Többfelé zápor, zivatar

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A hajnali felhőszakadások után napközben is többfelé, több alkalommal alakul ki eső, zápor, zivatar. Csendes esőre inkább a Dunántúlon lesz esély. Az északnyugati szél megerősödik. 18 és 29 fok között változik a hőmérséklet - a tartósan esős területeken maradhat 20 fok alatt a maximum.

Hétfőn marad a borongós időjárás. Délelőtt még csak szórványosan, délután ismét egyre több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek. Erős lesz az északkeleti szél. 19-26 fok között alakulhat a hőmérséklet.

 

 

Kedden a nap első felében erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható újabb csapadék. Délután nyugaton megkezdődhet a felhőzet felszakadozása, de keleten újabb zivatarok törnek ki. Az északnyugati szél megerősödik. 25 fok köré melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön a többórás napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és mindkét nap szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Közben melegszik a levegő, csütörtökön már 30-32 fokos hőség valószínű.

(fotó: Cyclonerik)

Ezek is érdekelhetnek