2023. június 3. szombat
Klotild

Többfelé forróság

2021. június 23., 18:00
Többfelé forróság

Csütörtökön túlnyomóan napos, forró időre számíthatunk. Esetleg északnyugaton növekedhet meg a felhőzet, de itt is kicsi az esély záporra, zivatarra. Rekkenő hőség, több helyen forróság várható 34-40 (!) fokos maximumokkal. A délnyugati szél csak néha élénkül meg.

Pénteken estig marad a napos, meleg idő, azonban az erősödő északnyugati szél már jelzi a változást. Estétől északnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. ÉNy-on megszűnik a hőség, 30 fok alá csökken a hőmérséklet, máshol még 30-37 fokos hőség valószínű.

Szombaton hajnalban az Alföldön egy kiterjedt zivatartömb okozhat többfelé csapadékot, majd gyorsan csökken a felhőzet, és a délelőtt már újra napsütést hozhat. Délután északon fordulhat elő ismét zivatar, vagy zápor. Az északnyugati szél erős lesz. Kellemes meleg valószínű 25-31 fokos csúcsértékkel.

Vasárnap és hétfőn sok napsütés várható kevés gomoly-és fátyolfelhővel, kicsi az esély záporra. Újra erősödik a nappali felmelegedés: délutánonként 30-32°C körüli kánikula lesz.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)

Ezek is érdekelhetnek