2023. szeptember 23. szombat
Tekla

Több, mint 1 méteres áradásban gázolnak Indonézia egyik tartományának lakói

2021. december 11., 08:00
Több, mint 1 méteres áradásban gázolnak Indonézia egyik tartományának lakói

Indonéziában továbbra is komoly gondokat okoznak a heves és kitartó esőzések. Ezúttal Nyugat-Nusa Tenggara tartományban jelentettek áradásokat, ahol összességében mintegy 60 000 embert érintenek az események. 

kép: BPBD

Az áradások több összetevősek. Egyrészt a heves esőzések önmagukban villámáradásokat okoznak. Ehhez jön még a nagy mennyiségű víz nyomán áradó folyók, nem is beszélve a megemelkedett dagályról, mely a part menti területek mindennapjait rontja tovább. 

kép: BPBD

Az áradásokban eddig nagyjából 8500 épületet rongált meg erősen a víz, emellett több híd is járhatatlanná vált, vagy összeomlott. Ez pedig különösen megnehezíti a mentési munkálatokat, amikre pedig nagy szükség lenne. 

 

 

 

A jelenlegi hírek szerint 5 halálos áldozata már van, egy személyt még keresnek és a sérültek száma is magas. Az áradások december 5-e óta keserítik meg a helyiek életét. 

kép: REUTERS-Lirio da Fonseca

Ráadásul nem is kis mértékben. A víz ugyanis néhol eléri az 1 méteres magasságot, az alacsonyabb területek, ahol összegyűlik, az 1,3 méteres magasságot is. 

 

lead kép: BPBD West Nusa Tenggara Province

Ezek is érdekelhetnek