2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

Texasba a tűzvész is megérkezett

2021. március 24., 08:00
Texasba a tűzvész is megérkezett

Texasnak, illetve az itt élő embereknek valószínűleg nem a 2021-es év a legszerencsésebben induló esztendők egyike. A kezdeti durva fagyok után az esők és a tornádóveszély is felütötte a fejét, most pedig a tűz okozott gondokat. 

kép: watchers.com

A szárazság itthon is komoly gondokat okoz, és dacára az esőzéseknek, Texas egyes részei is ennek vannak kitéve. Kicsit sem véletlen tehát, hogy itthon is tűzgyújtási tilalom van életben, és ezzel az USA állama sincsen másképpen. 

 

 

Persze a hatalmas ranchokon nem mindig lehet kiszúrni, ha valaki nem tartja be a szabályokat. Most a King Ranch sumákolt, meg is lett az eredménye. Az innen induló, King Fire névre keresztelt tűzvész ugyanis mintegy 5800 hektáros területet tarolt le. 

kép: Texas Forest Service

A tüzet a szakembereknek sikerült teljesen elfojtani, de az anyagi és a természetben esett kár is jelentős. A tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van, és a lakosságot arra kérik, hogy ne hajtsanak a kiszáradt növényzetbe autóval, ne dobálják el a cigarettacsikkeket, és természetesen sem kerti hulladékot sem semmi mást ne égessenek most a szabadban. 

kép: wildfiretoday.com

lead kép: Texas Forest Service.