2022. december 9. péntek
Natália

Baseball labda méretű jégeső pusztított Ausztráliában

2020. április 22., 08:00
Baseball labda méretű jégeső pusztított Ausztráliában

Ausztráliára rájár a rúd az utóbbi időben. A klímakatasztrófa velejárója a szélsőségessé váló időjárás, és ezt bizony az ausztrálok elég erősen érzik. Kezdve az elképesztő aszállyal, amikor az emberek már vizet is loptak, a tűzvészen keresztül, mely hatalmas károkat okozott Ausztrália élővilágában egészen az április 19-i eseményekig, amikor Queensland partvidékén pusztító jégeső tarolt. 

kép: TUPPERWAVE twitter

A vihar koncentrált volt, viszonylag keskeny sávon haladt végig, ám ott hatalmas pusztítást okozott. A jégdarabok ugyanis nem a megszokott, apró méretekben jelentkeztek, hanem 10-12 centis darabokban. 

kép: CQ Flood Update facebook

 

 

Az ilyen méretű jég pedig már halálos sebeket is képes okozni. Szerencsére ilyen eseményről nem érkeztek hírek, az anyagi károk azonban jelentősek. 

kép: ABC Capricornia facebook

A helyi tűzoltóságot 80 alkalommal riasztották a 10 percig tomboló jégesőben, melyhez ráadásul 100 km/h-ás szélvihar is társult. A károk a növényzetet, az út menti fákat és természetesen az autókat érintették erősen, de a napelemek, vagy a tetőszerkezetek sem mindig bírták jól a kiképzést. 

kép: ABC Capricornia facebook

lead kép: CQ Flood Update facebook

Ezek is érdekelhetnek