2022. december 6. kedd
Miklós

Télies lesz a hosszú hétvége

2022. március 10., 08:00
Télies lesz a hosszú hétvége

Közeleg az első hosszú hétvége, amikor a családok felkerekednek, és kirándulnak egy jót. A bátrabbak ilyenkor már a kertben készítenek valamilyen ételt, a lényeg, hogy a tavasz hívó hangjának engedve a legtöbben a szabadban töltik az időt. 

Márciusban, főleg az elején ugyan még nincsen az a banánérlelő meleg, de azért egy könnyebb kabátban ezek a kirándulások tökéletesen véghez vihetőek. De nem most. Most ugyanis a nagykabát kerül előtérbe. 

Szikrázó, gyönyörű napsütés ígérkezik, vagyis még inkább a természetbe vágyunk majd, de amint az ajtó kinyílik, és megcsap minket a hideg, akár fagyos levegő, inkább visszahúzódunk a paplan alá. 

 

Csütörtökön sem igen megy a hőmérő higanyszála 8°C fölé, sőt, néhol a 2-3°C os maximumok is megcsillannak, de a hajnal lesz az igazán hideg. Ilyenkor ugyanis -10°C is lehet, de a szélcsendes, fagyzugos, völgyes területeken sajnos ennél is jóval hidegebb lehet. 

Hogy lesz-e melegedés a hosszú hétvégén? Igen, úgy tűnik, vasárnaptól elkezdődik a melegedés, de ez lassú lesz, és mivel erősen 10°C alól indul, így időbe telik, mire a tavasz érzése újra a hatalmába kerít minket. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek