2022. augusztus 8. hétfő
László

Tavaszi havazás Kanadában - 50 cm hó és 70 km/h-ás szél

2022. április 14., 08:00
Tavaszi havazás Kanadában - 50 cm hó és 70 km/h-ás szél

Ha kesergett egy keveset a hétvégi időromlások miértjén, akkor most íme az ellenpélda. Kanadában péntekre kezd kifújni a rossz idő, így ott a 16-17-i hétvége már kellemesebbnek ígérkezik, mint a hét eleje és közepe. 

Persze ehhez azért az is hozzátartozik, hogy az ország középső - déli részein olyan hóviharra készültek az emberek, mely potenciálisan az elmúlt évtizedek legrosszabbikának ígérkezik. Igen, tavasszal. 

 

 

 

Hogy mekkora a baj, azt az előrejelzések jól mutatják. Az érintett területeken csak a havazás 30-50 cm, helyenként akár 80 cm havat hoz. Ehhez jön még az erős szél, mely a maga 70-90 km/h-ás sebességével a havat még fel is halmozza. 

kép: WXcharts.com

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy ha lehet, akkor inkább ne induljanak útnak a héten. Halmozzanak fel tüzelőt, mivel számítani lehet a tartós áramkimaradásokra is. Ezen felül élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert és elsősegélykészletet is javasolnak beszerezni, mivel az utak járhatatlanok lesznek, vagyis a segítség is akadozva, vagy akár sehogyan sem jut el a rászorulókhoz. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek