2022. december 1. csütörtök
Elza

Szórványos csapadékkal érkezik a hidegfront

2020. szeptember 16., 10:00
Szórványos csapadékkal érkezik a hidegfront

Csütörtökön észak felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is kialakul. A szél északira, északkeletire fordul és sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Hidegfront éri el hazánk térségét. Napközben még meleg lesz: 25-30 fok várható.

Pénteken az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de a középső tájakon a déli órákig erősen felhős lehet az ég. Nem lesz csapadék. Az északkeleti szél gyakran lesz élénk. Jócskán visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze 19-24°C valószínű. 

Szombaton a sok napsütést fátyolfelhők zavarják, ám ebből eső nem alakul ki. Friss, szinte hideg lesz a reggel: 4 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután 22 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap ragyogóan napos, kellemes kora őszi időre van kilátás. Nem lesz eső, az északkeleti szél is csak néha élénkül meg. A hűvös reggel után 25 fok köré melegszik a levegő.

Hétfőn napos, gomolyfelhő idő valószínű, továbbra is csapadék nélkül. Visszatérhet a nyárias idő: 23-28 fok között alakulhat a csúcsérték.

(fotó: Homokiné Kiss Karolina)

Ezek is érdekelhetnek