2021. október 19. kedd
Nándor

Szombaton akár 25-28 fok!

2021. április 28., 18:00
Szombaton akár 25-28 fok!

Csütörtökön északkeleten erősen, máshol változóan felhős lesz az ég. Elszórtan (főleg északkeleten, északon) lehet zápor, néhol akár zivatar is. A délnyugati szél megélénkül. 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol alakul ki zápor, zivatar. Délutánra mérséklődik az eleinte még erős északnyugati szél. 19-20 fok körüli maximumok várhatók.

Szombaton, május 1-jén a sok napsütést estig inkább csak fátyolfelhők zavarják, kevés helyen törnek magasra a gomolyfelhők. Csak elszórtan, és főleg estétől fordulnak elő záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délen több helyen nyári nap lesz 25-28 fok közötti csúcsértékkel. Északon is kellemes idő ígérkezik 20-25 fokos értékekkel.

Vasárnap hidegfront érkezik, melynek hatására záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 17-23 fok közé gyengül a felmelegedés.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és délelőtt még erős lehet a légmozgás. Már csak néhol alakul ki zápor. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Szabó Bálint)

Ezek is érdekelhetnek