2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende

Szerbia a hó fogságába került

2021. december 16., 14:00
Szerbia a hó fogságába került

Szerbiában lesz fehér karácsony, bár kérdéses, hogy ennek most a helyiek mennyire örülnek. Javor, Mučanj és Gólija hegyvidéki területein, valamint Sjenica és Pešter térségében jelentettek kiterjed és jelentős mennyiségű havazást. 

kép:  Stefan Dee

A hegyvidékeken 50 cm körüli friss hóval lehetett számolni, de az alacsonyabban fekvő területek sem maradtak el sokkal, hiszen itt is 25-50 cm havat regisztráltak. 

kép: AP

Természetesen, ha hó, akkor forgalmi dugó, ha 50 cm hó, akkor pedig forgalmi káosz. Több autópályát is kénytelenek voltak lezárni a hatóságok a torlódások és a csúszós felszín miatt. A fővárosi reptér egy ideig nem fogadott és nem indított járatokat. 

 

 

 

Ennek oka nem csak a jelentős mennyiségű hó volt, hanem az a tény is, hogy a főépület rövid ideig áramellátás nélkül maradt. 

kép: AP Photo-Darko Vojinovic

Az áramszünet azonban nem csak a repteret érintette. A hómennyiség a vezetékekre sem volt jó hatással, a hó súlya miatt lezuhanó ágakkal karöltve 90 000 ügyfelet fosztottak meg az áramellátástól. Ezen felül a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy csak akkor induljanak útnak, ha az feltétlenül szükséges, illetve takarékoskodjanak az energiával. 

kép: Tanjug

lead kép: bloximages.newyork1.vip.townnews.com

 

Ezek is érdekelhetnek