2023. június 3. szombat
Klotild

Szép, kellemes hosszúhétvége ígérkezik

2023. május 26., 08:00
Szép, kellemes hosszúhétvége ígérkezik

Nyakunkon a hosszú hétvége, ezzel együtt pedig a gyereknap, vagyis nagyon jó lenne, ha nem azzal telne az idő, hogy a szobából bámuljuk a szűnni nem akaró esőt, esetleg a takaróba burkolózva szitkozódunk. 

A jó hír, hogy erre igen kicsi az esély országszerte, záporok, zivatarok is inkább csak szombaton jelentkezhetnek. Vasárnap és hétfőn napsütésre és kora nyárias időre kell számítani, vagyis a kerti sütésre tökéletes lesz az idő - leszámítva a megélénkülő szelet, ami még kellemes is lehet a nagy melegben. Sajnos viharos lökések is előfordulhatnak, így a kerti partin a szalvétákat és terítőket mindenképpen rögzítsük. 

 

 

Abból a szempontból is szerencsénk lesz várhatóan, hogy nem kell számolni 30°C feletti értékekkel. A május vége gyakran hoz akár 35°C-ot is megközelítő értékeket, most azonban a 28-29°C maximumok kelletik magukat, ahogyan teszik azt egész héten. 

Ez alól most is csak a szombat a kivétel, amikor a maximumok ennél 1-2 fokkal alacsonyabban alakulhatnak, de hideg akkor sem lesz. Arra azonban figyeljünk, hogy a naptejet szorgosan kenjük a bőrünkre, mert az UV sugárzás most is magas lesz! 

képek és lead kép: shutterstock_

Ezek is érdekelhetnek