2023. január 29. vasárnap
Adél

Szép időt hoznak az ünnepek

2022. október 27., 08:00
Szép időt hoznak az ünnepek

Tervezett valamilyen programot Halloweenra, halottak napjára vagy mindenszentekre? Ha igen, akkor a nagykabátot nyugodtan otthon lehet hagyni, mert az előrejelzések alapján bizony napos, kellemesen meleg időre lehet számítani. 

Ez ráadásul nem csak nálunk lesz így, hanem Európa jelentős részén is, azaz, ha a hosszú hétvégére esetleg egy hátizsákos túrát tervezett egy európai nagyvárosba, akkor számoljon a kellemes meleggel. 

 

 

 

Ez a bizonyos “kellemes” meleg hazánkban 24°C maximumot jelent, de persze az egyes tájakon a minimumok és a maximumok értéke azért jelentősen eltérhet - ettől függetlenül 20°C környékén alakulnak majd a hőmérsékletek. Ettől hidegebbre csak a tartósan ködös részeken lehet számítani, ott azonban sokszor még a 15°C sem éri majd el a maximum hőmérséklet. 

Ausztriában, Németország déli részén, Franciaországban de még Svájc alacsonyan fekvő területein is 25°C-os melegre lehet számítani. Ilyen kellemes időjárással számolhatnak Csehországban, vagyis a hosszú hétvégét külföldön is ki lehet használni. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek