2020. szeptember 18. péntek
Diána

Srí Lanka az esőkkel kűzd

2019. szeptember 27., 08:00
Srí Lanka az esőkkel kűzd

Erős esőzések nehezítik a Srí Lankán élő emberek mindennapjait. Helyenként 71 mm, sőt, akár 124 mm esővel is számolni kellett 24 óra leforgása alatt, és a csapadék az egész országban jellemző volt. 

kép: thehindu.com

A heves esőzések az áradások mellett földcsuszamlásokat is okoztak, melyekben egy ember megsérült, egy pedig sajnos életét vesztette. 

kép: colombopage.com

Jelenleg mintegy 80 000 embert érintenek az áradások, melyek közül több, mint 14 000 volt kénytelen elhagyni az otthonát, és kényszerszállásokon menedéket keresni. Az országban a jelenlegi adatok alapján nagyjából 30 ház teljesen megsemmisült, és további 821 szenvedett károkat a víz következtében. 

kép: economynext.com

A területen lévő szinte valamennyi folyó kilépett a medréből, köztük a Nilwala Ganga is, mely Panadugama partjánál a legmagasabb áradási szint fölé emelkedett, a szintje most 6.7 méter volt. 

kép: colombopage.com

Az esőzések pedig még biztosan nem értek véget, a következő napokban is hasonlóan heves, és nagy mennyiségű csapadékot hozó viharokra lehet számítani, vagyis a károk és az áldozatok száma is valószínűleg emelkedni fog. 

kép: floodlist.com

lead kép: youtube.com