2023. szeptember 23. szombat
Tekla

Sapkát kell húznia a nyúlnak idén is

2023. április 4., 08:00
Sapkát kell húznia a nyúlnak idén is

Reménykedett benne, hogy idén - ha már a fehér karácsony elmaradt, legalább a nyúl jön majd kellemes tavaszi körülmények között? Nos, tegyen le róla... Igaz, talán hóval nem kell küszködnie mindenhol, de meleg tavaszra nemigen számíthatunk. 

Most úgy tűnik, hétvégén kezd javulni a kellemetlen idő, de ez húsvét szempontjából egyelőre nem jelent komoly változást, talán csak annyit, hogy nem tartósan jelen lévő hó alól kell kikaparni a tojásokat. A héten azonban hideg, csapadékos és kellemetlen idővel kell számolni. 

 

Már hétfő reggel sem volt éppen csodaszép és meleg tavaszunk, mivel a hajnali fagyok most is kopogtattak, és ez nem lesz másképpen kedden és szerdán sem. Igaz, a borult tájakon megúszhatjuk a hajnali fagyokat, cserébe viszont akár hózáporokkal is számolni kell. 

Kedden és szerdán keleten-délkeleten lehet hózáporokkal is számolni, csapadékos, borongós idővel, a Dunántúlon azonban hosszabb napos szakaszok is jelentkeznek majd. Cserébe itt jellemzőbbek lesznek a hajnali fagyok, míg a borult területek ezt megúszhatják. Csütörtökön változás jön, akkor már mindenhol esni fog, miközben a héten a szél sem hagy minket hoppon, igyekszik kellemetlenebbé tenni a napunkat a hőérzet rombolásával. Pedig erre nemigen lenne szükség, hiszen sok helyen így sem megy a hőmérő higanyszála 10°C fölé. Jellemzően 2-10°C közötti hőmérsékletekkel számolhatunk tulajdonképpen egész héten, kivéve a hétvégét, amikor már melegedni kezd az idő. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek