2020. október 30. péntek
Alfonz

Romboló áradás Mexikóban

2019. június 7., 08:00
Romboló áradás Mexikóban

San Gabriel városában, Mexikóban bekövetkezett az, amit a természetvédők igen régóta hajtogatnak. Árvíz pusztított anélkül, hogy heves esőzések lettek volna a városban.

kép: mexiconewsdaily.com

Legalább 5 halálos áldozat írható az áradás számlájára, nagyjából 1000 épületet rongált meg a víz, valamint 8 hidat is járhatatlanná tett. Az állam több folyója is kilépett medréből, ennek köszönhető a kifejezetten nagy pusztítás, és a jelentős anyagi kár.


kép: mexiconewsdaily.com

A kormányzó, Enrique Alfaro Ramírez elmondta, hogy igaz, hogy a területen nem esett jelentősebb mennyiségű eső, ám a hegyvidéken igen, ahonnan a folyók érkeznek. ráadásul az illegális erdőirtások megnehezítik a helyzetet, egyrészt azzal, hogy a folyómeder instabilabb, másrészt azzal, hogy az esőkkel érkező csapadékot nem köti meg az erdőségek talaja, vagyis az árvízveszély fokozódik.

kép: mexiconewsdaily.com

Erre a hibára az erdők kivágásával kapcsolatban a természetvédők már rág felhívták a figyelmet, most pedig élő példáját láthatjuk annak, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha erdőségek nélkül maradunk.

lead kép: