2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Rekordhideg és rekordmeleg - mindez egyszerre az USA területén

2021. június 4., 08:00
Rekordhideg és rekordmeleg - mindez egyszerre az USA területén

Hőmérsékleti hullámvasúton ülhetnek az USA lakói. Hideg-betöréssel kell ugyanis szembenéznie a keleti régiónak, mely egyes helyeken hidegebb májust eredményez, mint amilyen a karácsony volt. 

kép: AccuWeather

A hideg-betörések már nem ismeretlenek az USA számára, hiszen volt olyan is, mely egészen Texasig, sőt Mexikóig is húzódott, rekord-hideget és halálos áldozatokat hozva magával. Most Boston didereghet a legjobban, hiszen májusi rekorder lett a mindössze 10°C-os hőmérsékletével. Washington sem sokkal marad le a maga 15°C-val, de a hegyekben még némi havazással is számolni kellett. 

 

 

A történet pikantériája, hogy míg keleten a hideg, nyugaton éppen a meleg okoz gondokat. A két part közötti szélsőséges hőmérséklet különbségek pedig szintén rekordgyanúsak lesznek. 

kép: AccuWeather

A hőhullám a nyugati országrészt érintve több figyelmeztetést is kicsalt a helyi hatóságokból, mivel várható, hogy a májusi meleg-rekordok sorra fognak megdőlni - ezen nincs is miért csodálkozni, hiszen helyenként a hőmérséklet a 41°C-ot is meghaladhatja!

kép: AccuWeather

lead kép: EarthCam

 

Ezek is érdekelhetnek