2023. március 21. kedd
Benedek

Rekordhavazás Washington államban

2022. január 14., 11:00
Rekordhavazás Washington államban

Az USA északi államai számára a Polar Vortex bizony komoly kihívásokat hoz, hiszen számos területen hatalmas havazással nehezíti a mindennapokat - arról már nem is beszélve, hogy a hideg levegővel sem fukarkodik a rendszer. 

Most Washington állam volt kénytelen rendkívüli állapotot bejelenteni, mivel a hegyvidékek olyan mértékű havazással szembesültek, hogy az ottani utak takarítása, járhatóvá tétele lehetetlenné vált. 

Ez Seattle esetében azt jelenti, hogy a Portland-del összekötő mind a négy hegyvidéki autópálya lezárásra került, mivel a szakemberek egyszerűen nem győzik a takarítást, így az utakat zárva is tartják, amíg a helyzet normalizálódik. 

 

 

Még csak nem is a 200 cm-t meghaladó hómennyiség okozza a legnagyobb gondokat, hanem a kialakuló lavinák, és az azok által elsodort törmelék, melyek sorozatosan beterítik az érintett területek útjait. 

Emellett az alacsonyabb régiók hó helyett tetemes mennyiségű esőt kaptak a nyakukba, mely kiterjedt áradásokat hozott magával, ahol a földcsuszamlások kialakulása sem ritka jelenség. 

képek és lead kép: Snoqualmie Pass

Ezek is érdekelhetnek