2022. november 27. vasárnap
Virgil

Rekordáradások vannak Brazília északi régióiban

2021. június 18., 08:00
Rekordáradások vannak Brazília északi régióiban

Bolsanaro, Brazília elnöke szoros kapcsolatot ápolt az előző USA vezetéssel, és Trump elnökhöz hasonlóan elutasította a klímaváltozás lehetőségét. Elnöksége alatt az erdőirtások az Amazonas medencében elképesztő méreteket öltöttek. Most pedig szembesülhet a klímaváltozás hatásaival. 

Országának déli része durva aszállyal küszködik, mely vízkorlátozások bevezetését tette szükségessé. Eközben az északi régió fuldoklik a döbbenetes mennyiségű esőben. 

 

 

 

Az Amazonas és több mellékfolyója is olyan magas vízállást produkál, melyre a feljegyzések óta még egyáltalán nem volt példa. A súlyos áradások hatalmas károkat okoznak a településeken, megrongálják az épületeket és tönkre teszik a járműveket is. 

Az áradó folyók jelenleg mintegy 24 000 családot érintenek közvetlenül, ehhez jön még a heves esőzések okozta villámáradások és földcsuszamlások áldozatainak száma. Canelinha településen teljes egészében megszűnt az áramellátás is, így minden közintézményt is kénytelenek voltak bezárni a helyi hatóságok. 

képek és lead kép: Alberto César Araújo, Amazônia Real

Ezek is érdekelhetnek