2021. április 23. péntek
Béla

Péntektől melegszik

2021. április 6., 18:00
Péntektől melegszik

Szerdán a kezdeti ragyogó napsütés után ÉNy felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól szórványosan várhatók hózáporok. Az ÉNy-i szél többfelé lesz, olykor viharos. Jóval a sokéves átlag alatt, mindössze 5-10 fok között alakul a csúcsérték, reggel pedig a legtöbb helyen fagyni fog!

Csütörtökön északnyugat felől - már a reggeli óráktól - többször erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, hózáporok fordulnak elő. Estére csökken a felhőzet. Továbbra is erős, vagy viharos lesz az ÉNy-i légmozgás. 9 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken és szombaton a sok napsütés mellett megnövekszik a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet, de kicsi az esély csapadékra. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a tavaszi hőmérséklet: pénteken 13, szombaton már 17 fok körül alakul a maximum.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, azonban eső inkább csak estétől az északnyugati területeken alakul ki. ÉNy-on megerősödik a szél. 13-20 fok ígérkezik. 

(fotó: Haris Csaba)