2023. június 1. csütörtök
Tünde

Pár fokos felfrissülés

2022. július 1., 18:00
Pár fokos felfrissülés

Szombaton hajnalban még lehet keleten csapadék, majd ragyogóan napos időre számíthatunk. Délután ismét megnövekszik a felhőzet, de inkább csak estefelé a Tisza vonalában fordulhat elő néhol zivatar. Erős, nyugaton viharos lesz a szél, de délutánra mérséklődik a légmozgás. 29 és 36 fok között változik a hőmérséklet - a Nyugat-Dunántúlon lesz érezhető a gyenge hidegfront.

Vasárnap sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Esetleg délen pattanhat ki helyi zivatar. Visszatér az országos hőség: 30-36 fok lesz délután.

Hétfőn a fátyolfelhős délelőtt után délután gomolyfelhők jelennek meg az égen, de csak elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. 32 és 37 fok közötti rekkenő hőség lesz.

Kedden északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg a Dunántúlon és északon törnek ki zivatarok. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Hidegfront érkezik. A front előtt még meleg lesz: 35 fok körüli forróság valószínű.

Szerdán a gyakran gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős marad. 27 és 34 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Istenes Tibor)

Ezek is érdekelhetnek