2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Nyugaton vegyes csapadék!

2020. december 2., 10:00
Nyugaton vegyes csapadék!

Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Itt eleinte a nyugati határszélen havazás, ónos eső, később eső várható. A Dunától keletre változóan, vagy erősen felhős lesz az ég, ám gyenge folyékony halmazállapotú csapadék csak elvétve fordul elő. A délkeleti szél sokfelé megélénkül. +5 fok köré enyhül az idő. 

Pénteken a nyugati tájakon egész nap borús, szürke, párás időre számíthatunk; ezzel szemben a keleti területeken ismét változóan felhős idő lesz, tehát van esély kevés napsütésre is. 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A déli, délkeleti szél egyre jobban megerősödik.

Szombaton változóan rétegfelhős idő ígérkezik, csapadékra kicsi az esély. Legalább pár órás napsütés szinte mindenhol lehet. Tovább melegszik a levegő: délután már 9-14°C valószínű.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, és főleg a nyugati és a középső tájakon szórványosan eső, záporeső is kialakul. Erős, olykor viharos lesz a délkeleti szél. 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn csökken a felhőzet, változóan felhős, részben napos idő várható. Csapadék már nem valószínű. 9 fok körül alakul a csúcsérték.

(fotó: Cyclonerik)

Ezek is érdekelhetnek