2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel

Nem állunk túl jól a légszennyezettségi adatok szerint idehaza

2021. november 16., 08:00
Nem állunk túl jól a légszennyezettségi adatok szerint idehaza

Borongós, “nemszeretem” időjárással vagyunk kénytelenek együtt élni az utóbbi napokban. Ez ködöt, nyirkosságot jelent, de a városokban sajnos ennél rosszabb jelenség is felütötte a fejét. 

kép: budapestresources.com

Mivel sem jelentősebb csapadék, sem pedig komolyabb légmozgás nincsen, így a levegőben keringő szálló por koncentrációja sajnos több településen is átlépte az egészségügyi határértéket. 

 

Sajószentpéter járt a legrosszabbul, itt az értékek a veszélyes tartományba emelkedtek, de sajnos több városban - köztük Dunaújvárosban vagy Miskolcon is - egészségtelen minősítést ért el a levegő a szálló por miatt. 

kép: pixabay

Persze a főváros, Eger, Szeged vagy Debrecen több más településsel együtt szintén nem úszta meg a dolgot, itt azonban a levegő minősége egyelőre “csak” a kifogásolt minősítést kapta meg. A probléma abban rejlik, hogy bár csütörtökön érkezik egy hidegfront, mely némi szelet is hoz majd magával, ez várhatóan kevés lesz ahhoz, hogy megtisztítsa a levegőt a portól, és számottevő csapadék sem valószínű, azaz az értékek várhatóan hasonló, vagy magasabb szinten lesznek, mint most. 

kép: Pikist.com

lead kép: xpatloop.com

Ezek is érdekelhetnek