2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

"Mini" tornádó volt az Egyesült Királyságban

2021. szeptember 30., 08:00
"Mini" tornádó volt az Egyesült Királyságban

Amikor egy tornádó földet ér, az jellemzően igen nagy robajjal és pusztítással jár. Különösképpen akkor, ha ez a földet érés történetesen éppen egy város területén történik, hiszen itt aztán van mit rombolni. 

kép: bbc

Humberstonon és Thorngumbaldon, az Egyesült Királyság két kis településén azonban ez nem egészen így történt. A pusztítást szemlélve valóban tornádó érinthette a területet, azonban a mérete meglehetősen kicsi. 

kép: LEE ELVIS REID

Mini tornádóként aposztrofálják a helyi hírek, mivel összesen csak pár házat érintett a rombolás, a környezetük pedig csendes, rendezett, még a fű sem hajolt meg. Gondolhatnánk arra, hogy esetleg pár lakos igyekezett viccelni az időjárási jelenséggel, de ez valószínűtlen. 

 

 

 

Egyrészt ehhez túlságosan gyorsan történtek az események, másrészt a rombolás mértéke igen nagy, pár erősen koncentrált. A szél falakat és tetőket bontott meg, illetve egy lakókocsit is felborított. 

kép: STEVE RICHARDSON

Személyi sérülés szerencsére nem történt, bár a lakosok erősen megijedtek, hiszen a landolás pillanatában a szél tombolása már hajigálta a törmeléket, vagyis hangos robajlással kezdődött a csupán pár másodpercig tartó rombolás. 

kép: GNP

lead kép: youtube.com

 

Ezek is érdekelhetnek