2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel

Megjött a hideg az USA-ba is

2020. szeptember 25., 16:00
Megjött a hideg az USA-ba is

Lassan megérkezik hozzánk is az ősz, cammogva, de gyors lehűlést okozva. Ugyan ez történik az USA északi részein is, csak éppen a cammogást nem az ősz, inkább a tél végzi. 

kép: NWS Eastern Region twitter

Olyan hidegbetöréssel kellett szembenéznie a lakosoknak, mely több tucat hidegrekordot döntött meg. Persze az ittenieket nem kell félteni, Minnesota és a többi északi állam sem arról híres, hogy az év nagy részében bikiniben lehetne időt tölteni. 

 

 

 

Ennek ellenére szeptemberben kissé korai, hogy a minnesotai International Falls-ban -5°C ot regisztráljanak, ahogyan az sem normális, hogy a New York állambeli New Hampshire –2,2°C-ot produkáljon szeptemberben. 

kép: hertfordshirebc.co.uk

A meglepő hideg sajnos meglepően gyorsan érkezett, ami azzal is együtt jár, hogy sok helyen fagykárok is keletkeztek. Mivel egy héttel ezelőtt még bőven őszi időnek megfelelően alakultak a hőmérsékletek, így a zöldségek, és a fagyérzékeny növények is békésen ücsörögtek a kertekben. A mostani hidegbetörés azonban mindnek betett, de ez a kisebbik baj. Sok helyen a kerti csapok, és a fedetlen vezetékek is sérültek a fagyás következtében. 

kép: readersdigest.ca

lead kép: kcc.ks.gov

Ezek is érdekelhetnek