2020. augusztus 15. szombat
Mária

Már 34 halálos áldozata van a kenyai földcsuszamlásoknak

2019. november 29., 12:00
Már 34 halálos áldozata van a kenyai földcsuszamlásoknak

Az IOD hatás kifejezetten erős, minek következtében Afrika egyes területein szárazság uralkodik, míg más régiók fulladoznak a rengeteg esőben, mely áradásokat és földcsuszamlásokat vált ki. 

kép: nytimes.com

A rendkívül erős, pozitív indiai óceáni dipol hatása érezhető Szomáliában, Dél-Szudánban, Etiópiában, Tanzánia egyes részein és Kenyában is. Itt sajnos a halálos áldozatok száma 34-re emelkedett. 

kép: 1stnews.com

Kenya területén nem is annyira az áradás, sokkal inkább a földcsuszamlások a sok áldozatot követelő jelenségek. A víz elől ugyanis könnyebben el lehet menekülni, a meginduló hegyoldalak azonban maguk alá temetik mindazt, ami eléjük kerül. 

Olyan család is akad, mely 7 tagját is elvesztette az iszaplavinákban, sok házban pedig még mindig benn rekedt emberek vannak. A helyi hatóságok nagy erőkkel igyekeznek segíteni, de ebben erősen akadályozza őket az eső. 

kép: wsvn.com

Sajnos sok út és híd egyszerűen megközelíthetetlen, így egyes területeket elvágnak a külvilágtól, illetve nagyon megnehezítik az odajutást. Ennek megfelelően sajnos a halálos áldozatok száma is nagy valószínűséggel emelkedni fog. 

kép: watchers.news

lead kép: floodlist.com